Det är inte lätt att planera och dessutom en underbar helg

Senaste helgen var en ”bra” helg, dvs. ingen besprutning. Det är inte lätt att planera heller, för nu blir det 3 veckor mellan besprutningarna, så nu förskjuts allt 1 vecka. Anledningen är helt enkelt att kommande tors. – fre. har hon konferens på annan ort. Då tyckte sköterskan att det var bättre att vara på konferensen obesprutad och låta det gå 3 veckor mellan doserna denna gång. Då kanske kroppen återhämtar sig bättre så hon kan få bägge sorterna. Men då hamnade helt plötsligt alla tänkta bokningar på besprutningshelger i stället för ”lediga” helger. Det går inte att ha någon större framförhållning.

Nåja, mitt i alltihopa blir det en bonusvecka och det gäller ju att fånga glädjeämnena när de dyker upp.

Helgen som gick var underbar på många sätt och skänkte mycket energi. Det var 2 barnbarnsaktiviteter, en på lördag och en på söndag.

Ett barnbarn fyllde 3 år och hade kalas på lördagen för alla kusiner med föräldrar och några till. Födelsedagsbarnet vaknade kl. 6 på morgonen och kunde inte somna om. Hon fattade förstås att det var saker på gång. Hon höll sen i gång hela dagen och var på soligt humör. Det var jättekul att leka med kusinerna och det funkade otroligt bra. Barnen höll igång som de skulle och var inte stilla 1 minut, men vad roligt de hade. Emellanåt blev några vuxna indragna i lekarna. Det var presenter och mat och tårta om vartannat, så alla blev nöjda.

Så småningom skingrades alla gäster och efter femtiden började dagen ta ut sin rätt på födelsedagsbarnet. Då satte sig farmor och läste saga som hon tycker om att lyssna på. Det går inte att läsa fel, för hon kan ju som andra barn sagorna utantill ordagrant. Helt plötsligt kom inga kommentarer och då hade den lilla bara slocknat fullständigt. Inte så konstigt egentligen, efter att ha hållit igång oavbrutet i 12 tim. Vi fick höra dagen efter att hon sovit oavbrutet i 12 tim. utan att vakna en enda gång. När hon sen vaknade var hon utvilad och glad och satt och sjöng i sängen.

Lördagkvällen bjöd sen på lite lugnare samvaro med föräldrar och mor- och far-föräldrar som fick prata om sina saker. Det blev en bra avslutning på lördagen.

Söndagen var sedan länge inbokad på en föreställning av Emil från Lönneberga med alla 3 barnbarn på Lisebergsteatern. Vi var inte ensamma, det var många sådana som oss. Det var en utmärkt föreställning för barn, de satt knäpptysta och helkoncentrerade på föreställningen. Jag hade ett barn i knäet och trodde att det somnat, för det rörde sig inte alls. Men det satt med vidöppna ögon och följde allt som hände på scenen.

Efter föreställningen blev 1 barn hämtat direkt. Vi hade några åkbiljetter kvar, så vi åkte varsin attraktion med varsitt barn. Det fick vi höra senare att det hade varit väldigt uppskattat att få göra det ensam med mormor respektive morfar.

Sammantaget var det en rolig helg, de skänker mycket glädje de små liven. Det är verkligen livets efterrätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.