Tosca är också trevligt

Dagsform är en svår sak att ta till sig. Det innebär att man i bästa fall på morgonen vet hur dagen kommer att bli. Det går inte att planera något med någon framförhållning, om man inte samtidigt vet att man kan avboka eller ställa in med mycket kort varsel. Det finns många trevliga konserter, teaterföreställningar osv. men man vet inte om orken räcker till, eller om värk eller trötthet slår till, så en sådan trevlig sak blir meningslös.

I fredags var en sådan dag när dagsformen verkade bra. På operan spelade man Tosca på kvällen och vi hade möjlighet att köpa ”gå 2 betala för 1”. Värken var inte så intensiv, den är aldrig helt borta. En stunds vila på em. gick att ordna. Sen började föreställningen kl. 19 visserligen 3 tim. men med 2 pauser. Det blev en bra kväll och med de 2 pauserna gick det bra, annars var det på gränsen till att kunna sitta så länge. Föreställningen var precis som förväntat, vacker musik, stiliga kostymer kärlek, svartsjuka och alla viktiga roller dör på slutet.

Det var verkligen härligt att kunna utnyttja en sådan här möjlighet. Ser fram mot att kunna göra det fler gånger. Men det finns saker framöver som man undrar hur det kommer att gå. Vi är efterfrågade att passa barnbarn, eftersom föräldrarna är bjudna på bröllop med framskjutna positioner. Vi har en resa till Baltikum inbokad med vårt matlagningsgäng och det vet vi inte hur det kommer att gå. Orkar hon överhuvudtaget resa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.