Kristina från Duvemåla

Det har genom åren förekommit rykten att denna musikal skulle sättas upp i New York. Vi bestämde att om det blev så, skulle vi åka dit och se den, så var det bara. Nu blev det inte så, men däremot sattes den upp i Helsingfors. Av olika anledningar blev det inte av att åkte dit och såg den där.

Vi såg den i mitten på 90-talet på Operan i Göteborg och det var en omtumlande upplevelse redan då. Efteråt ångrade vi att vi inte såg den en gång till. Skivorna med musiken blev en julklapp när den kom och de har blivit mycket lyssnade på. Förutom den underbara musiken tror jag att hon kunde alla texterna utantill.

När vi fick veta att den skulle sättas upp i Göteborg igen, var det klart att då går vi. Samma dag som biljetterna släpptes i april bokade vi biljetter, vi tyckte att den 14 nov en fredag var en utmärkt dag för en förnyad upplevelse. Åh så hon drömde om och längtade till föreställningen. Nu blev det ju inte så att hon fick uppleva detta. När det nu fanns en biljett ledig bestämde vår dotter att hon kunde/ville se den. Det kändes bra att hon följde med i stället.

Kvällen började bra då det visade sig att ett par av våra nära vänner köpt biljetter till samma kväll. Det är lite extra att kunna dela upplevelser med andra. Vi började kvällen med att träffas på en näraliggande restaurang för en bit mat tillsammans. Sen sågs vi i pausen också.

Men, sen var jag inte riktigt beredd på att det skulle bli så jobbigt när föreställningen började. Det blev mycket känslor att påminnas om hur mycket hon längtat efter detta och sen inte få vara med. Sen blev det också en annan dimension på själva berättelsen om att resa till en annan värld, ett annat land fast man egentligen inte vill. Det kunde lika gärna handla om Kristina från Sävedalen, som nu är i en annan värld. Men, kanske satt hon med i ett hörn ändå och delade upplevelsen med oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.