Jag är canceranhörig

Jag är canceranhörig!

Jag är canceranhörig. Min fru har cancer. Våra barns mor har cancer. Våra barnbarns mormor och farmor har cancer. Hon genomgår just nu behandling med cellgifter. Det är jättejobbigt att stå vid sidan och inte riktigt veta vad man skall ta sig till.

Cancer är inget ovanligt, det är många som drabbas och alla har någon i sin närhet som har drabbats. Det är fler som överlever ett cancerbesked än som inte gör det. Likafullt fanns det inte på kartan eller i tankevärlden när beskedet väl kom. Det är fruktansvärt, men drabbar ändå andra och inte oss.

Igår gjordes en röntgen av kroppen. På torsdag skall vi få ett första besked. om hur tumörerna reagerat på cellgifterna.

Idag, torsdag 20.6, har vi träffat läkaren och fått besked efter röntgen.

Det har inte skett några förändringar alls. Tumörerna är varken större eller mindre. Enligt doktorn är det positivt. Då får man tro på det. Han måste vara lika duktig på sitt jobb som jag är på mitt.

Nu får det vara nog med sjukdom på ett tag. Nu är det midsommar och då skall vi träffa vänner och ha det trevligt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.