Det finns lite roliga saker också, inte bara tråkigheter

Det känns lite dystert att bara fokusera på tråkiga och dystra saker, det finns ju en hel del energigivande saker också. Denna helg som just passerat skulle ha varit en besprutningsfri helg, men det blev annorlunda. Det brukar vara så att sön – mån är de jobbiga dagarna. Denna gång blev det bägge sorterna cellgifter och på något sätt tog de extra mycket denna gång. Det märktes redan när hon kom hem att det var något extra. Det blev sedan lördagen som blev den tunga dagen. Hon var i princip utslagen av trötthet hela dagen. Söndagen blev bättre. Det är märkligt hur kroppen reagerar och man undrar vad som egentligen händer i den.

Nu till det roliga. Ett av våra barn skulle se Doktor Glas med Krister Henriksson på fredagen och frågade för länge sedan om vi ville följa med. Det ville vi förstås. Vi träffades redan strax efter kl. 17 för att äta en bit mat före föreställningen. Äta behövde vi ju ändå göra och detta blev extra trevligt. Det var så härligt att få prata i lugn och ro. Sen var föreställningen en helt suverän upplevelse. Det är en ynnest att kunna få göra sådana här saker med sina barn.

Söndagen hade vi också länge sedan lovat passa ett av barnbarnen. Nu är vi ju två så det ordnade ju sig, vi fördelade gracerna lite grann, så allt gick bra. Nu var söndagen en vädermässigt mindre bra utedag, det regnade för mycket. Vi gick i stället och såg på Alfons filmen, tillsammans med en massa andra far- och mor-föräldrar. Det är förunderligt att se på dessa små hur uppslukade de blir av filmen och berättelsen. Hon var helt i rätt ålder för filmen, hon verkade så nöjd efteråt. De där små liven skänker verkligen glädje och man måste verkligen göra sig medveten om vilken ynnest det är att få ha tillgång till dem.

Som sagt, det var en massa roligt denna helg som skänkte energi. Det behövs inför avstampet till tredje perioden med cellgifter, som nu påbörjats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.