Nu kan det väl ändå räcka!

Denna vecka som gått har präglats av feber.

På morgonen när hon vakar har hon haft runt 39 ⁰C. I morgonmedicinerna ingår Alvedon och när det har verkat är febern borta och det känns helt OK. Det har hänt att hon känt av feber på kvällen när hon skall lägga sig. En kväll blev det riktigt otäckt. Hon satt i soffan, som vanligt för den är ju så mjuk att där kan hon sitta ett tag. Så börjar hon långsamt försvinna, blir mer och mer okontaktbar. Hon kändes varm, men det gick inte att få henne att ta tempen. Efter att ha lirkat ett tag fick jag i henne kvällsmedicinen och fick hjälpa henne till sovrummet. Hon hade svårigheter att ta sig över trösklarna. Naturligtvis blev jag väldigt orolig över vad som var på gång.

Nästa morgon var hon nästan som vanligt och hon undrade vad som hänt kvällen före. Hon hade mycket få minnen från kvällen. Så här efteråt fattar jag att hon hade väldigt hög feber. Kanske bortåt 40 ⁰C.

Febern fortsatte att vara hög på morgnarna och till slut ringde vi akuten och åkte in. Hon blev snabbt omhändertagen, massor av prover och odlingar och annat. Efter ca 3,5 tim. blev hon inlagd. Anledningen var att sänkan var runt 350. Det är väldigt högt. Bara för detta fick hon genast en stor dos antibiotika.

Det visade sig att hon har lunginflammation. På sätt och vis var det ett bra besked. Det förklarar en massa saker. Febern, som pendlar uppochner, tröttheten. Hosta har hon inte men det är inget att stå efter. Däremot så han hennes andning varit mycket tyngre, jag har inte reagerat så mycket, men andra har gjort det. Idag är ju inte lunginflammation samma fara som förr, det finns antibiotika som fungerar jättebra.

Idag morse hade hon ingen feber, så då har antibiotikan fungerat. Likaså berättade hon att i går kväll hade hon tittat på TV utan att bli trött. Måtte denna lunginflammation vara den stora orsaken till de besvär som varit. Tänk om det funkar nu att hon kan återhämta den kraft och den tappade vikt hon behöver. Som det har varit är det inget riktigt liv. Det hoppas jag nu skall förändras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.