Nu är det dags igen!

Nu är det torsdag igen och det är besprutningsvecka. I går var det provtagning och denna gång var värdena ovanligt bra, så nu blir det bägge sorterna. Undrar hur illa hon kommer att må egentligen? Sedan länge har vi planerat med våra vänner att träffas alla 8 uppe i Bohuslän och umgås. Det var inte lätt att hitta en tid när alla kan, men nu blir det lör. – sön. Eftersom sön. – mån. brukar vara de sämsta dagarna efter behandlingen så kanske det funkar. Alternativet är att hon stannar hemma, men det känns inte heller bra. Då blir man ju extra påmind om att det är nåt i kroppen som inte ska vara där som spökar och det får inte vinna. Det är så lätt att säga, men det är inte svårt att förstå tankarna som kommer: – Nu struntar jag i behandlingarna och mår bra i stället. Jag vill inte ha det så här att nu mår jag bra och så vet jag att nu skall jag få behandling och må skit igen.

Igår hade jag ärenden ner på stan på em. På vägen hem kom jag på att vi behöver nån form av kvällsmat. Då gick jag förbi en sushi butik och då slog det mig. Nu kan vi vara lyxiga och äta något gott. Från och med i morgon är det meningslöst, för då har medicinen fördärvat mun, läppar, smak och lukt. Då är det ingen idé att göra någon mat med finess, det blir bara fel associationer.

Nu vet jag att reaktionen inte är grinighet utan att smaksinnet satts ur spel. Samtidigt är det inte heller inte så roligt att själv göra något gott att t.ex. äta en fredagskväll, när den andra bara kan sitta och titta på och må illa. Att sitta ensam och äta när man är två är heller ingen höjdare. Pest eller kolera. Man behöver stötta den andre och inte skapa dåligt samvete. Det är en balansgång som inte är lätt och jag är inte helt nöjd med hur jag lyckas med den.

Nu är det snart en ny uppföljningsröntgen. Hoppas innerligt att den visar att behandlingarna gjort någon nytta!

 

Det blev en jätterolig helg

 

Den här behandlingen gick mycket bättre än befarat. Det blev verkligen en jätterolig helg och det gick bra, med mindre värk och besvär än befarat. Vi fick starta tidigt på lördag (kl. 7), men det kändes ändå bättre än att packa ihop och åka på fredag. Vi samåkte med ett annat par och vi körde. Vi sammanstrålade i Smögen. Det var planerat så att herrarna hade egen samling och aktivitet och damerna hade sin. Sen blev det extra bonus med vädret som blev så bra som man bara kan begära. Herrarna hade dags spa på Smögens Havshotell och därefter teorigenomgång på Smögen Whisky.

Damerna tog det lugnt i Hunnebo och njöt av en promenad genom skulpturparken och en underbar eftermiddag på bryggan vid sjöboden. Det finns väl ingen härligare än ett fika i solen när den är så skön.

Kvällen bjöd naturligvis på skaldjur med tillbehör, som var underbart goda. Det är det här man skall ha vänner till, att få träffas och bara umgås, utan en massa extra. Ovanpå alltsammans sov man ljuvligt fastän det var första natten borta.

Söndagen var lika fint väder och vi gjorde en härlig vandring och tittade på rester efter den Bohuslänska stenhuggarkonsten. Man förstår att det var enormt stort på den tiden det begav sig.

Vi kunde åka hem innan det blev för sent. Det var ju även födelsedagshelg, så barnen ville komma och fika. De hade både barn och äppelpaj med sig så stod förkaffet. Det är väldigt praktiskt med knytkalas.

Sammantaget blev det väldigt bra besprutningshelg. Besvären var mycket mindre än befarat när nu helgen var slut och det är bara att tacka för. Tack alla vänner och alla barn, vad underbart att ni finns.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.