Vad är det som händer egentligen?

Ibland fattar man inte hur saker och ting hänger hop.
Vid mötet med onkologläkaren där det blev behandlingsuppehåll, fick vi klara besked att det finns 3 tumörer i skelettet. En i benet som opererades, en i en kota i ländryggen och en i en kota vid skulderbladen. De skall strålas. De låter väldigt klart.

Vid första mötet med strålningsavdelningen, som var ett info och planeringsmöte, fick vi veta att man skall stråla 2 tumörer, benet och överst i ryggen. Då protesterade vi bägge 2 eftersom vi uppfattade så tydligt att det var 3 tumörer, som skulle behandlas. Personalen fick ringa läkaren och kolla. Beskedet blev att man skall planera för alla 3 tumörer. Mötet avslutades med en tomografiröntgen på alla tumörerna.

Efter några dagar ringde sjukhuset och meddelade att det blir 4 strålningar i stället för 1. Det blir 4 dagar efter varandra och det blir Borås för att väntetiden på Sahlgrenska är mycket längre. Det känns trots allt bättre att få det avklarat snabbt.

Vid första strålningstillfället meddelades att det blir strålning av bara de 2 tumörerna i ryggen och inte den i benet. Vid planeringstillfället var det benet och längst upp i ryggen som gällde. Jag fattar ingenting av detta. Det gör ju ont från alla 3 ställena, men olika mycket olika dagar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.