Mycket mediciner och behandlingar blir det!

Just verkar det ha blivit ett tillfälligt jämviktsläge. Det har varit röntgen som gav strålning i benet för att bearbeta tumören där. Det blev en magnetröntgen för att ta reda på hur det står till runt tumörerna i ryggen. Den var en utmaning i sig. Den är planerad att ta 45 min och då måste man ligga helt stilla. Det finns också ett snabbprotokoll som man försökte. Hon larmade att det inte gick att ligga längre för det värkte så mycket. Då visade det sig att röntgen var klar 30 sek innan, hurra.

Medicinerna har också rört sig. Morfinet har blivit utbytt mot en sort som har en komponent som skall dämpa störningarna i mage och tarmar. Och peppar, peppar verkar det faktiskt ha positiv inverkan. Morfinet upplevs mindre pressande.

Nu har också jobbet tagit slut. Det blev ett bra avslut och en positiv avtackning. Jobbet i sig känns fortfarande kul och inspirerande, men det finns inte ork kvar i kroppen, så beslutet att kliva av kändes helt rätt.

När nu allt lagts sig, verkar det komma en sorts avslappning som ihop med de nya medicinerna verkar göra att det funkar bra. Dagarna med cellgifter är som förut, men det värsta verkar gå över på några dagar. Det har varit 2 st. intensiva dagar med varsitt barnbarn och visst kom vär och trötthet när dagen var över, men inte på långa vägar så intensiv som det varit innan. Måtte det hålla så att det kan bli en bra sommar att minnas.

Nu har vi precis fått reda på svaret på röntgen. Det syns ingenting som har rört sig, utan det ser likadant ut som tidigare. Denna mängd morfin och kortison, gör också att svullnaden blir mindre. Det verkar faktiskt kunna bli en bra resa och något mindre att oroa sig över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.